Hilal Kreş Ziyareti - Erdemli Belediyesi Resmi İnternet Sitesi

Main menu:

Hilal Kreş Ziyareti

Ziyaretler > 2010

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemlide faaliyet gösteren Hilal Kreş ve Gündüz bakımevini ziyaret ederek miniklerle buluştu. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Tollu, çocukların iyi ve doğru olarak yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Tollu, televizyon ve internetin bağımlılık yarattığını savunurken, "sağlıklı fertler yetişmeli” dedi.

Erdemli
de küçük çocukların gündüz bakıcılığını yapan kreşin müdiresi Hilal Akın, Erdemlide çalışan anne ve babaların çocuklarına bakarken, bu çocukların anne şefkati ile büyümeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. “Onları hayata hazırlamak bizim görevimizdir. Okul öncesi eğitim olarak, el becerileri kazandırmak, paylaşmayı öğretmek gibi amaçlarımız var” diyen Müdire Akın, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollunun bu sürpriz ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını söyledi.

Çocukların kendilerinin geleceği olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu
da, okul öncesi eğitimin önemine değindi. “Çocuk ailede öğrenmeye başlar” diyen Başkan Tollu, çalışan anne ve babaların çocuklarının aile öğrenimini alması gerektiğini ve okul öncesi öğretimin bu noktada devreye girdiğini belirtti. Eğitime ülke olarak gerekli önemi yeni yeni vermeye başladıklarını dile getiren Tollu, Erdemlide böylesi nezih bir kuruluşun olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Çocuk gelişimin artık değişen ve gelişen dünyada çok ayrı bir titizlik içerisinde değerlendirilmesi gerektiğine inandığını belirten Tollu, “maalesef televizyon ve internet dediğimiz bu hadiseler, bu titizliğe sekte vuruyor” dedi. Televizyon ve internetin bağımlılık yarattığını dile getiren Tollu, televizyon programlarının içerik bakımından da özellikle çocuklar için zararlı olduklarını söyledi. İnternette sohbet siteleri ve bilgisayar oyunlarının çocukları toplumsallaşmanın dışında bıraktığını ifade eden Tollu, “onun için okul öncesi eğitimi çok önemlidir. Çocuklarımız iyi ve doğru olarak yetiştirilmeli ve büyümeleri kendilerini bilerek olmalıdır. Çocuğun karakteri bu şekilde dengeli olarak bedensel gelişimle birlikte gerçekleşmeli. Boş, dünyadan habersiz, asosyal, tembel fertlerin çokluğu, ülke geleceğine zarar verir. Onun için sadece okul öncesi değil; genel olarak çocuklarımıza sahip çıkmalı, iyi bir eğitim vermeliyiz. Okul öncesinde başlayan bu gelişimin sağlıklı olması ise temel şarttır” dedi.

Ziyarete MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Belediye Meclis Üyeleri Cafer Çiftçi ve Mehmet Tartar
da katıldı.  Ziyarette katılanlar açıklamaların ardından çocuklarla tek tek ilgilendiler.

Back to content | Back to main menu