ÇANAKKALE RUHU ERDEMLİ’DE CANLANDI

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çanakkale Zaferinin 101. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Kutlu Yürüyüş” adı altında zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Erdemli’de birlik ve beraberlik içinde, meşale ve Türk bayraklarıyla halkın yoğun bir katılımı ile gerçekleşen kutlu yürüyüş Cumhuriyet Meydanından başlayıp Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde sona erdi. Kutlu Yürüyüşe katılan herkese teşekkürlerini sunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “101 yıl önce Çanakkale’de sergilenen birlik, beraberlik ruhunu yaşatmak ve canlandırmak adına düzenlenen bu program artık Erdemli’de geleneksel hale gelmiştir” dedi. Yürüyüşün ardından Şair Salih Bulut Çanakkale sunumu ile vatandaşların beğenisini kazandı.

Erdemli Belediyesi, Erdemli’de Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor.  Bu yıl ikincisi düzenlenerek geniş katılımlı olarak organize edilen Çanakkale Zaferi Kutlama etkinlikleri, Erdemli’li vatandaşları bir araya getirdi. Cumhuriyet Meydanından başlayarak D 400 karayolu üzerinden devam ederek sahil bandında sona eren “Kutlu Yürüyüş”, Mehteran takımı eşliğinde 101 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı esnasında meydana gelen olayları hatırlatan figürler sergilenerek ve marşlar söylenerek gerçekleşti. Çanakkale Zaferi kutlama etkinliği kültür merkezinde düzenlenen anma programıyla devam etti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üzerinde dolaşan puslu havaya rağmen birlik beraberlik içerisinde bir araya gelindiğini vurgulayan Başkan Tollu, “Birlik ve beraberlik ruhunu hala yüreklerimizde taşıdığımızı dosta düşmana gösterdik. Bu programa katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çanakkale ruhunu diri tutmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için bütün münazaraları bir kenara bırakarak düzenlediğimiz bu programa destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Her karışı şehit kanıyla sulanarak alınmış ve bize emanet edilmiş bu vatan toprakları üzerinde ayrımcılık yapmak bize yakışmaz. Zaman, bir olma, beraber olma ve kenetlenme zamanıdır. Bunu gerçekleştirmek için gayret gösteren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale başta olmak üzere bu vatanın her karışında şehit olan ve bu vatanı bizlere emanet eden atalarımızı minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, “bir asır önce atalarımızın yaptığı hizmetleri unutmadık, onların ruhlarına Fatihalar okuyup önlerinde saygıyla eğiliyoruz”dedi. Öztürk konuşmasında Çanakkale ile ilgili yaşanmış gerçek hikâyelerden kesitler sundu ve birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Program sonunda şair Salih Bulut eşsiz anlatımıyla Çanakkale sunumu yaptı ve izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen programın gündüz bölümünde öğretmen evinde şehit ve gazi yakınlarına bir yemek verildi. Programda konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, “bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların aileleri de bizim emanetimizdir” dedi. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından, Erdemli Belediyesinin şehit ve gazi aileleri için hazırlattığı biblolar; protokol mensuplarınca ailelere takdim edildi.