ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNÜ BOYADILAR

Erdemli’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen ikinci uçurtma şenliği ile coşkuyla kutlandı. Çocukların gönüllerince eğlendiğini söyleyen Başkan Tollu, “çocukları mutlu görmek ne kadar güzel, hep böyle kalsınlar” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediye tarafından tertip edilen uçurtma şenliği ve tiyatro gösterisiyle kutlandı. Sahil bandında gerçekleştirilen uçurtma şenliğiyle başlayan kutlamalar ikramlarla devam etti. Bayrak rengi uçurtmalarını, masmavi gökyüzünde coşkuyla uçuran çocukların sevinci görmeye değerdi.

Kutlamalarla ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, “geleceğimiz olan çocukların, çocukluklarını doyasıya yaşamaları için, belediye olarak bir nebze katkı sunmayı amaçladık. Önce masmavi gökyüzünü bayrak rengi uçurtmalarla süslediler. Daha sonra belediyemiz tiyatro gurubunca hazırlanan ‘ormanda şenlik’ adlı oyunu izleyerek gönüllerince eğlendiler” dedi. Bayramların çocukların mutluluklarının doruğa ulaştığı günler olduğunu söyleyen Başkan Tollu, uçurtma şenliğinin artık Erdemli’de geleneksel hale geldiğini ve böyle devam etmesini dilediklerini söyledi.  Başkan Tollu sözlerini, “bugün çocukları seyrederken, özgürlüğün ve bahar havasının nasıl coşkuya dönüştüğünü gördüm. Çocuklara eğlenmek, gülmek ve mutlu olmak çok yakışıyor, hep böyle mutlu kalsınlar. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyorum” diyerek sonlandırdı.

Etkinliklerde Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu tarafından hem sahil bandında hem de kültür merkezinde halk oyunları gösterisi yapıldı. Mercane Can yönetimindeki gösterilerin ardından Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca ‘Ormanda’ isimli çocuk oyunu sahnelendi. Yapılan etkinliklerde çocukların doyasıya eğlenmeleri dikkatlerden kaçmazken; veliler de düzenlenen bu farklı etkinlik dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ettiler.