ERDEMLİ BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİ

Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, insanlık olarak zor günlerin yaşandığı şu günlerde Muharrem-i Şerif Ayı ve Aşure gününün kardeşlik, barış ve hayırlar getirmesini diledi. Aşure gününün en iyi şekilde idrak edilmesini temenni eden Tollu, Erdemli Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Aşure programları düzenleyeceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada Muharremi Şerif Ayı ve Aşure Gününün önemine değinen Tollu, “dünya Müslümanları ve ülkemiz olarak zor günler geçirmekteyiz. Dileğimiz odur ki bu mübarek günlerde Yüce Mevla’mız bizlere merhametiyle muamele etsin ve aramızda barış ve kardeşliği yaysın” dedi. Bu ayın hicri dört haram aydan bir tanesi olduğunun altını çizen Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ad

TOLLU: TEK ÇIKAR YOL BİRLİK VE BERABERLİKTİR

“Gönül ister ki dünya insanları her zaman huzur içinde ve kardeşçe yaşasın, ancak şu anda görüyoruz ki dünyanın her tarafında savaşlar eksik olmuyor. İnsanlar birbirlerini öldürmek için adeta yarışıyor. Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Her yaptığımız açıklamada vurguluyoruz; “bizim birlik ve beraberlikten başka kurtuluşumuz yok” diye. Televizyonlarda, gazetelerde her gün savaş, saldırı ve buna benzer karmaşa ortamı haberleri ile karşılaşıyoruz. Ve her ne hikmetse ilk emri “oku” olan yüce bir dinin mensuplarının yani Ortadoğu yani komşularımızın topraklarında bu kargaşalar yaşanıyor. Hepimizin bundan ders çıkarması, ibret alması gerekir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, güzel ülkemizin yarınlarına endişe ile bakmamalıdır. Bunun için tek çıkar yol bizlerin birlik ve beraberliğinden geçer. Gelin kavgayı, küslüğü bir kenara bırakalım. Küçük şeyler için birbirimizi üzmeyelim. Ülkemiz için, topraklarımız için ve en önemlisi geleceğimiz için herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Bu vesile ile Muharrem Ayı ve Aşure gününün Türk ve İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.”

Aşure Günün en iyi şekilde idrak edilmesini temenni eden Tollu, Erdemli Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Aşure programları düzenleyeceklerini belirterek açıklamalarına son verdi.