ERDEMLİ DE ÜZÜM FESTİVALİ YAPILDI

Erdemli’ye bağlı Üzümlü mahallesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Üzüm Festivali yapıldı. Erdemli Belediyesince düzenlenen etkinlikte en iyi üzüm ve meyve yetiştiricisi yarışması yapılırken, festivalde sanatçılar Aybüke Ayberk ve Ayşe Dinçer sahne aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteklediği festivalde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının ilçeyi tanıtmak ve üreticilere moral sağlamak olduğunu kaydetti.

Erdemli’ye bağlı Üzümlü köyünde Üzüm festivali yapıldı. Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. En iyi üzüm ve meyve yetiştiriciliği kategorilerinde yarışmaların yapıldığı etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tarımla uğraşan insanların yaşam kalitelerini, seviyelerini arttırmaya gayret ettiklerini, bundan sonrası için de üreticilerin daha mutlu olması için, daha çok kazanabilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini söyledi. Tollu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Erdemli Belediyesini lütfen kimse sadece yol yapan, park yapan, kentin bir takım fiziki ihtiyaçlarını halleden bir düşünce içerisinde olmasın. Biz, insanoğlunun olduğu her yerde, insanoğlunun var olduğu her mekanda her türlü hizmeti götürmeye gayret edeceğiz. İnşallah bunun yansımalarını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Bizim köyümüzün hem fiziki anlamda gelişmesi için hem tanıtımı için hem tarımda ve diğer alanlarda teşvik için elimizden geleni yapıp, halkımızın önüne düşerek, insanlarımızın daha mutlu, daha müreffeh, daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz, insanlarımızın bir araya gelmesi için, insanlarımızın kardeşlik hukukunun gelişmesi için, insanlarımızın mutlu yaşaması için, yaptığımız bütün programlarda insanlarımızı bir araya getirerek birlik ve beraberlikten yana bir duruş sergilemekteyiz.”

Üzümlü Mahalle Muhtarı Mustafa Başbilen ve Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu da yaptıkları konuşmalarda festivale katılan herkesi selamladıklarını dile getirirlerken, MHP İlçe Başkanı Özsu, üreticilerin daha çok kazanması ve daha iyi şartlarda yaşaması için bu festivalin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde Belediye Başkanı Tollu, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti. Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkı sunduğu etkinlikte düzenlenen üzüm ve meyve yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini protokol mensupları takdim etti.

Programda sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Aybüke Ayberk ve Ayşe Dinçer, söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar. Üzümlü Muhtarı Mustafa Başbilen sanatçılara üzüm sepeti armağan ederken; Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da sanatçı Ayşe Dinçer’e Türk Bayrağı hediye etti. Dinçer, yılda yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yaklaşık 50 konser programına çıktığını ifade ederken, “hayatımda aldığın en güzel ve anlamlı hediyeyi başkanımdan alıyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tollu da bu memleketin mayasının sağlam olduğunu söyleyerek, bu armağanı vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.