ERDEMLİ PARK BAHÇELER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Erdemli Belediyesi parklarda taş süsleme sanatıyla değişik figürler sergiliyor. Parklarda Türk Bayrağı başta olmak üzere taş süsleme sanatı kullanılarak çeşitli çalışmalar yapıldığını ve bunun Erdemli’de ilk defa kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yapılan yeniliklerin vatandaşlar tarafından beğenildiğini dile getirdi.

Erdemli Belediyesi ilçede bulunan park ve yeşil alanlarda taş süsleme sanatına ağırlık veriyor. Belediye tesislerinde boyanan taşlar parklarda değişik figürler haline getirilerek vatandaşın beğenisine sunuluyor. Yapılan çalışmalar neticesinde tüm parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kavşakların renkli bir görünüme kavuştuğunu belirten Tollu, “yapılan tüm çalışmalar, belediye personeli tarafından belediye araç ve gereçleri kullanılarak yapılmaktadır. Taşından boyamasına varıncaya kadar tüm işlemler belediye tesislerinde üretilmektedir. Dışarıya bağımlı olmaktan belediyemizi kurtarmaya çalıyoruz. Sadece bu alanda değil, tüm hizmet alanlarında bu anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

ERDEMLİ HEM GÖZE HEM GÖNLE HİTAP EDECEK

Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından sahil parkından başlanılan renkli çalışmaların Erdemli’nin tüm parklarına uygulanmaya başlanıldığının altını çizen Başkan Tollu, “Erdemli’yi göze ve gönle hitap eden bir ilçe haline dönüştüreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Yapılan çalışmaları ilgiyle takip eden vatandaşlar, yeni çalışmalarla parkların bambaşka bir çehreye dönüştüğünü belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini sundular. Yapılan değerlendirmelerde bu tür çalışmaların Erdemli’de ilk defa yapıldığı ve bunun devamının gelmesinin gerektiği vurgulandı.