ERDEMLİ’DE BAHAR ÖNCE PARKLARA GELDİ

Erdemli Belediyesi ilçede bulunan park ve yeşil alanlara diktiği çiçeklerle baharı karşıladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptıkları genel bakım çalışmalarının yanı sıra parkları, yeşil alanları ve refüjleri baharın simgesi olan çiçeklerle süsledi. Yapılan çalışmalarla birlikte Erdemli’nin çağdaş bir şehir havasına kavuştuğu gözlemlendi. Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilçede bulunan park ve yeşil alanlarda genel bakım çalışmaları yapılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yapılan tüm hizmetlerin Erdemli’nin daha güzel bir görünüme sahip olması adına yapıldığını söyledi. Baharın gelmesiyle parkların daha güzel ve daha estetik görünmesi adına bu çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yapılan çalışmalarla birlikte parkların daha canlı olacağını ifade etti. Erdemli’nin hem görsel hem de fiziki olarak gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesi adına her türlü hizmeti yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Tollu, parklara dikilen bitkilerin çoğunluğunun belediye serasında yetiştirildiğinin altını çizdi.

RENKLİ TAŞLAR ŞEHRE RENK KATTI

Belediyece tüm parkların, yeşil alanların, orta refüjlerin ve kavşakların çeşitli çiçeklerle bezendiğinin altını çizen Tollu, “diktiğimiz bitkileri ve fidanları belediye tesislerimizde yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemlerini belediye serasında yapıyoruz. Tüm bu yapılan işlemler ziraat mühendisleri gözetiminde ziraat teknikerleri tarafından yapılmaktadır. Ayrıca bu yıl yeni ve ilgi çekici çalışmalara da imza attık. Belediye tesislerinde boyanan taşlarla parklarda değişik figürler yaparak vatandaşın beğenisine sunduk. Yapılan çalışmalar neticesinde tüm parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kavşaklar renkli bir görünüme kavuştu. Üstüne basarak bir kez daha vurguluyoruz, yapılan tüm çalışmalar, belediye personeli tarafından belediye araç ve gereçleri kullanılarak yapılmaktadır. Taşından boyamasına varıncaya kadar tüm işlemler belediye tesislerinde yapılmaktadır” dedi.

Yapılan çalışmaları beğeniyle takip ettiklerini söyleyen vatandaşlar da, yeni çalışmalarla parkların bambaşka bir çehreye dönüştüğünü belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.