ERDEMLİ’DE FIRIN DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayının başlaması ile birlikte denetimlerini arttırdı. İlk olarak fırınları denetleyen ekipler, temizliği ve ekmeklerin gramajını kontrol etti. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, denetimlerin sorunsuz olarak sürdüğünü belirtti ve halk sağlığının önemine değindi.

Ramazan ayında Erdemli Belediye Zabıta ekipleri Fırınları denetliyor. Fırınların temizliğini ve ekmeklerin gramajını kontrol eden zabıtalar, genel olarak denetimlerde sorunlarla karşılaşmadıklarını belirttiler. Denetimlerin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da açıklamasında halk sağlığının önemine değinirken,  halk sağlığına karşı gösterdikleri hassasiyetten dolayı esnaflara teşekkür etti. Vatandaşların kaliteli ve temiz ekmek hakları olduğunu söyleyen Tollu, “yaptığımız denetimlerde gördük ki bu konuda esnaflarımız üzerine düşeni yapıyorlar. Bizler de belediye olarak denetimler yapıyoruz. Halkın sağlığı bizler için çok önemli. Bu güne kadar yaptığımız denetimlerin yansımasını görüyoruz. Bundan sonrasında da denetimlerimiz sıklıkla devam edecek” dedi.

Denetimlerin sorunsuz geçtiği bildirilirken, esnaflarında kurallara uyarak duyarlı oldukları belirtildi. Zabıta ekipleri, denetimlerin devam edeceğini  ve halk sağlığı konusunda Erdemli’nin güvenli bir yer olduğunu dile getirdi. Denetimlerde iş yeri temizliği, çalışan temizliği denetlenirken; bir taraftan da Ramazan pide ve ekmeklerinin gramajı kontrol edildi.