İŞÇİ BAYRAMINDA SIRA GECELİ KUTLAMA

Erdemli Belediyesi, 1Mayıs İşçi bayramını klasik tarzda yürüyüş, miting v.b. düzenleyerek değil, işçilerle ve geniş katılımlı halk kitlesiyle beraber sıra gecesi düzenleyerek farklı bir programla kutladı.

Erdemli belediyesinin Kargıpınarı mahallesinde yaptırdığı 1200 kişi kapasiteli çok amaçlı salon ve sosyal tesislerinde gerçekleşen 1 Mayıs İşçi Bayramı Sıra gecesi kutlamasına Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Milletvekili Aday adayları Bekir Özsu, Duran Kara ve Hakan Ak, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, Daire Müdürleri, işçiler,  ve özellikle Güneydoğudan göç eden vatandaşlardan oluşan bir kalabalık katıldı.

Programda konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 1 Mayıs'ın eskiden belirli bir ideolojiye ait gibi algılanarak toplumdan soyutlanmış bir şekilde İşçi Bayramı adı altında kutlandığına dikkat çekerek, son zamanlarda bu algının ortadan kalktığını ve işçilerin resmi tatil ve bayram şeklinde kutladığını belirtti.

Erdemli Belediyesi olarak bu yıl ki İşçi Bayramını işçilerin ve halkın katılımı ile amacına uygun bir şekilde kutladıklarını dile getiren Başkan Tollu, amaçlarının birlik ve beraberliği güçlendirerek halkın kaynaşmasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Sosyal belediyecilikte örnek ve öncü bir belediye olduklarına da işaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, katılımın yoğun olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “ İnsanlarımızın arzusu bu yöndedir. Hangi ırk, hangi renk, hangi kültürden olursa olsun, bu topraklar üzerinde bu bayrak altında yaşayan herkesle mutlulukları ve acıları paylaşmak en güzel şeydir. Yerel yönetim olarak bu paylaşımı yaşamaktan ve yaşatmaktan büyük huzur duyuyoruz. İnsanımız her şeyin en güzeline layıktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan MHP Milletvekili aday adayı Bekir Özsu’da 1 Mayıs İşçi bayramını kutlayarak, bu programla insanları bir araya getiren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür etti ve, “Biz ayrıştırmayı değil bir araya gelmeyi ve getirmeyi yeğliyoruz. İşçi Bayramı, gerçek anlamda işçinin, çalışanın, emek harcayanın bayramıdır.  Tüm işçilerimizin bayramı kutlu olsun. Her günümüz en az bu bayram kadar mutlu ve huzurlu olsun.”dedi.

Konuşmalardan sonra sahne alan Zeki Yılmaz Sıra Gecesi ekibi, sanatçı Gürhan Ötüm ve Akdeniz Sanat Derneği ekibi de seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle kutlamaya ayrı bir renk kattı. Sahnede sıra gecesine oyunlarıyla eşlik eden bölge halkı da gönüllerince eğlenirken, tüm misafirlere  belediye tarafından hazırlattırılan çiğköfteler ikram edildi.