KIZKALESİ’NDE BÜYÜK BULUŞMA

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri başladı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kızkalesi ve gazeteci dostlarımız bu yıl da buluştu” dedi.

Türkiye’nin en önemli sosyal projelerinden birisi olarak kabul görmeye başlayan Kızkalesi Medya Günleri Projesi bu yıl da kapılarını araladı. Tam 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yerel ve ulusal gazetecileri bir araya getiren projede 9 Üniversitenin İletişim Fakülteleri Akademisyen ve öğrencileri de yer alıyor. 3 gün süren proje kapsamında basının sorunlarına ilişkin çalıştay ve özendirme yarışması yapıyor. Ulusal gazeteciler gerçekleştirdikleri söyleşilerle yerel basın mensuplarına tecrübelerini aktarırlarken, Erdemli Belediyesi yine proje çerçevesinde bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini de gazetecilere gezdiriyor.

GAZETECİ DOSTLARIMIZIN SORUNLARI BİZİM DE SORUNUMUZDUR

Projenin birinci gün etkinlikleri Kızkalesi Kilikya Otelde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun verdiği hoş geldiniz yemeği ile başladı. Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tollu, “Kızkalesi’nde siz değerli dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Projenin birçok yönden amacı va faydaları olduğunu belirten ve bu sayede Erdemli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, diğer taraftan da yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı. Erdemli Belediyesinin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin İletişim Fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip, Erdemli’mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından, üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan, ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız.”

ÇALIŞTAYDA MEDYA VE KADIN KONUŞULDU

İlk olarak 4, geçtiğimiz yıl ise 7 il olan projenin bu yıl ki katılımcı il sayısı 16’ya çıkarken, ayrıca KKTC’den de gazetecilerin katılım gösterdiği belirtildi. 38 dalda yerel basın mensuplarına yönelik yılın enlerinin seçildiği özendirme yarışmasının da ödül töreninin gerçekleştirileceği projenin çalıştay bölümünde ise her yıl farklı bir tema belirleniyor.