KÖYLER HİZMETTE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Erdemli Belediyesi büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen 49 yerleşim birimine hizmet taşıyor. Erdemli’ye yeni bağlanan ve daha önce köy statüsünde olan 49 mahalleye tarihlerinde görmedikleri hizmetleri götürdüklerini söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm mahallelerin bütün hizmet ihtiyacını hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan eksiksiz olarak gerçekleştirdiklerini ve geçekleştirmeye de devam edeceklerini söyledi.

Erdemli’de daha önce köy statüsünde bulunan yerleşim yerlerinin Erdemli Belediyesine bağlanmasının ardından hizmette altın çağını yaşamaya başladığı bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamada büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen 49 yerleşim yerinin tarihleri boyunca aldıkları hizmetlerden çok çok daha fazlasını ve kalitelisini almaya başladıkları beyan edildi. Bu mahallelerin kuruldukları günden bu yana almadıkları hizmetleri kendi hizmet dönemlerinde aldıklarına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da açıklamasında yaptıkları hizmetleri şöyle sıraladı:

“Vatandaşlarımız rahat etsin diye mahallere yoğun bir şekilde stabil ve sıcak asfalt hizmeti götürüyoruz. Bugüne kadar parke ile tanışmamış köylerimizde sokak aralarına parke yol yapıyoruz. Köylerimiz başta olmak üzere insana hizmet esas alınarak cami, okul ve Kur-an Kurslarına parke ve bahçe düzenlemesinin yanı sıra bank, kamelya ve oturma grupları hediye ediyoruz. Köylerimizde gençlerimizin ve çocuklarımızın rahatı için mevcut spor sahalarını yeniliyor, spor sahası olmayan mahallelere yeni spor sahaları yapıyoruz. Çocuklarımız ve aileleri için parklara ve uygun yerlere oyun grupları ve spor aletleri yerleştiriyoruz. Yeni parklar ve meydanlar yapıyoruz. Bu yerleşim yerlerimizin gelişmesi için, vatandaşlarımız daha çok rahat etsin diye yeni yollar açıyor, eski yolları da genişletiyoruz ve bu yollara uygun asfalt veya parke uygulamaları yapıyoruz. Biz geçen dönemde köylerimizin eksikliklerini giderme yolunda birçok hizmet ürettik, ancak yeni yasayla bu hizmetleri daha çok yapıyoruz. Erdemli’mizin mahallesi haline gelen bu köylerimizin hizmet ihtiyacını en hızlı şekilde karşılıyoruz. Erdemli için çok güzel hizmetler üretiyoruz, belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyondan ibaret değil elbette. Bu çevrede kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlikleri de mahallelerimizle buluşturuyoruz.  Son derece güzel çalışmalara imza attık. Erdemli Belediyesi, güçlü yapısıyla her yere en iyi hizmeti götürmeye muktedirdir.”

Erdemli’nin her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ve buna büyükşehir yasası ile yeni bağlanan mahallelerin de dahil olduğuna vurgu yapan Başkan Tollu sözlerini ilk günkü azim ve istekle Erdemli’ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyerek noktaladı.